Składniki:
1 puszka
ananasa
1 słoiczek
selera konserwowego
200g szynki
z indyka ale może, to być wasza ulubiona szynka
5-6 jajek
1 puszka
kukurydzy
Spora garść
drobno posiekanego szczypiorku i koperku
Majonez i
jogurt po 3łyżki
Sól, pieprz
do smaku
Przygotowanie:
Kukurydzę,
seler oraz ananasa odsączyć na sicie. Jeśli ananas jest w plastrach, to pokroić
go na nieduże kawałki. Jajka ugotować na
twardo, wystudzić. Szynkę pokroić w kostkę. Wymieszać majonez z jogurtem
doprawić solą i pieprzem.
W przygotowanej
misce/salaterce ułożyć warstwowo seler,
ananasa, szynkę, kukurydzę. Na to wyłożyć przygotowany sos
majonezowo-jogurtowy. Na sos ułożyć drobno pokrojone jajka, które posypać
posiekanym szczypiorkiem oraz koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz