Szybki makaron z tuńczykiem z puszki. Pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Robi się szybko i smakuje wyśmienicie. Jeśli nie macie wiele czasu na gotowanie, to danie świetnie się sprawdzi.
Składniki :
1 szklanka makaronu mini kokardki(suchy)
1 szklanka mrożonego groszku z marchewką
1 puszka( 160g) tuńczyka w oliwie z oliwek RioMare
Zielony koperek
Sól, pieprz, cukier do smaku
Cytryna
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonym wrzątku.
Do głębokiej patelni wsypać mrożone warzywa podlać 4-5 łyżkami gorącej wody i tak podgotować na małym ogniu ze szczyptą soli i cukru.
Gdy woda prawie odparuje a warzywa lekko zmiękną dodać tuńczyka wraz z oliwą, dodać ugotowany i odcedzony makaron, pieprz mielony do smaku, delikatnie wymieszać.
Całość obficie posypać posiekanym koperkiem.
Podać z kawałkiem cytryny, której smak/sok orzeźwi całe danie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz