sobota, 20 lutego 2021

Makaron z tuńczykiem z puszki

 
Szybki makaron z tuńczykiem z puszki. Pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Robi się szybko i smakuje wyśmienicie. Jeśli nie macie wiele czasu na gotowanie, to danie świetnie się sprawdzi.

 Składniki :

 1 szklanka makaronu mini kokardki(suchy)

1 szklanka mrożonego groszku z marchewką

1 puszka( 160g) tuńczyka w oliwie z oliwek RioMare

Zielony koperek

Sól, pieprz, cukier do smaku

Cytryna

 Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonym wrzątku.

Do głębokiej patelni wsypać mrożone warzywa podlać 4-5 łyżkami gorącej wody i tak podgotować na małym ogniu ze szczyptą soli i cukru.

Gdy woda prawie odparuje a warzywa lekko zmiękną dodać tuńczyka wraz z oliwą, dodać ugotowany i odcedzony makaron, pieprz mielony do smaku, delikatnie wymieszać.

Całość obficie posypać posiekanym koperkiem.

Podać z kawałkiem cytryny, której smak/sok orzeźwi całe danie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz