Porcja na 5 podwójnych
gofrów
Składniki:
2 jajka
2 szklanki mąki
pszennej
3-4 płaskie
łyżki cukru
O,5 szklanki
oleju u mnie rzepakowy
1,25
szklanki kefiru
0,5 szklanki
białej wody gazowanej
2 płaskie
łyżeczki proszku do pieczenia
Szczypta
soli
Przygotowanie:
Wszystkie
podane składniki dokładnie wymieszać na gładką masę.
Przed
wypiekaniem pierwszej partii gofrów posmarować olejem płytę gofrownicy.
Gofry
wypiekać na rumiano około 5minut, w zależności od mocy sprzętu. Gofry po
upieczeniu układać na kratce i zajadać na świeżo wtedy smakują najlepiej.
Muszę w końcu kupić gofrownicę, bo gofry chodzą za mną już bardzo długi czas i nie mam ich jak zrobić ;-)
OdpowiedzUsuńhttps://bitasmietanka.blogspot.com
Muszę takie zrobić ,zapraszam na blog
OdpowiedzUsuń