Bardzo
pożywna i rozgrzewająca zupa w stylu meksykańskim.
Do jej
przygotowania użyłam mrożonki, dzięki której obiad był gotowy w zaledwie 30
minut. Z podanych składników wychodzi spora porcja na co najmniej pięciu
głodomorów z dokładką :)
Składniki:
1 mrożonka
meksykańska 750g
3 średniej
wielkości marchewki
3-4 większe
ziemniaki
1 puszka
czerwonej fasoli
1 puszka
pomidorów krojonych u mnie z czosnkiem i
ziołami
1 duża
cebula
3-4 łyżeczki
koncentratu pomidorowego
800g mięsa
mielonego u mnie z mięsa z łopatki wieprzowej
Olej do
smażenia
Przyprawy: 3-4
kulki ziela angielskiego, kmin rzymski pół łyżeczki, pieprz cayenne, czosnek granulowany, cukier, sól/vegetta do
smaku
Pęczek zielonej
natki pietruszki
Przygotowanie:
Na oleju
podsmażamy poszatkowaną cebulę, do tego dodajemy pokrojoną w plasterki
marchewkę. Po chwili również pokrojone w niedużą kostkę ziemniaki. Warzywa
podsmażyć chwilę do lekkiego zeszklenia. Dodać mrożonkę, odsączoną fasolę całość
podlać gorącą wodą do wysokości nieco ponad poziom warzyw, dodać ziele angielskie
i resztę przypraw. W między czasie na patelni, na niewielkiej ilości oleju
podsmażyć mięso mielone do lekkiego odparowania. Po czym przełożyć je do
wywaru.
Całość
gotować ok 20 minut po czym dodać pomidory oraz koncentrat pomidorowy i natkę
pietruszki.
W razie
potrzeby podlać wodą, doprawić do smaku.
If you are going for most excellent contents like I do, just
OdpowiedzUsuńvisit this website daily because it gives quality contents,
thanks