Czasami po ugotowaniu rosołu zostaje mi mięso, którego nikt nie chce jeść. Rodzinka nie przepada za gotowanym mięsem. Niekiedy robię z niego galart lub farsz do krokietów w przeciwnym razie podsuszone już mięsko zajada psinka.
Nie tym
razem!!! Dałam się na sposób.
Składniki:
Pozostałe
mięso z rosołu: skrzydełka, ćwiartki
Bułka tarta
Jajka
Przyprawa do
kurczaka
Olej do
smażenia
Dodatkowo:
Sałata lodowa
Czerwona cebula
Ogórek zielony
Pomidorki
Szczypiorek
Sos
czosnkowy
Przygotowanie:
Mięso
opanierowałam w bułce tartej z domieszką przyprawy do kurczaka, usmażyłam na
rozgrzanym oleju i wyszła pyszna kolacja. Domownikom aż się uszy trzęsły tak
zajadali. Do tego podałam sałatę z sosem czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz