Pogoda jest jak
kobieta…
Grill udał
się znakomicie ale nie tylko za sprawą pogody a @pataks polska , dzięki któremu
zasmakowaliśmy w kuchni indyjskiej.
Było
smacznie, kolorowo i orientalnie
Składniki:
300-400g
mięsa z udek z kurczaka bez skóry i kości ( oryginalnie w przepisie podwójny
filet z kurczaka)
Mały jogurt
naturalny
Kilka
pomidorków koktajlowych
Papryka
czerwona
Czerwona lub
żółta cebulka
U mnie
dodatkowo kilka pieczarek
70g pasty
Tikka Masala – medium
Dodatkowo - Patak's Słodkie Mango Chutney
ryż, kasza jaglana lub domowy chlebek naan
Przygotowanie:
Patyczki do
szaszłyków wcześniej namoczyć aby podczas grillowania się nie spaliły.
Pastę Tikka
Masala wymieszać z jogurtem, w której zamarynować wcześniej przygotowane
(pokrojone) mięso. Odłożyć do lodówki na co najmniej 1 godzinkę.
Ja zamarynowałam
mięso późnym wieczorem, przed południem następnego dnia było idealnie
aromatyczne.
Z podanych
składników nadziewać na przemiennie szaszłyki niezbyt ciasno, grillować do
odpowiedniego poziomu wypieczenia mięsa.
Szaszłyki
podałam z Mango Chutney oraz świeżo upieczonymi chlebkami naan ryżem basmati oraz
kaszą jaglaną do wyboru.
To był
bardzo udany i pyszny grill, który z pewnością powtórzymy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz