Bardzo smaczny dodatek do obiadu na ciepło. W ten sam sposób możemy przygotować również młodą kapustę. Ugotowaną przekroić na ćwiartki i podać polaną bułką tartą.
Składniki:
Kilka
kalarep
Masło
Bułka tarta
Sól, cukier
do smaku
Opcjonalnie:
koperek
Przygotowanie:
Kalarepę
pozbawić liści, obrać i przekroić na połówki. Można również pokroić kalarepę w
grubsze plastry. Ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru, do smaku.
Pod koniec gotowania na patelni rozpuścić masło i wsypać bułkę tartą zrumienić
na złoty kolor. Ugotowaną kalarepę wyłożyć na półmisek polać przyrumienioną
bułką i obficie posypać drobno pokrojonym koperkiem.
W sumie to jadłam zawsze kalarepę ma surowo. Bardzo ciekawy pomysł :-)
OdpowiedzUsuń