Kiełbasa Żywiecka Łuków idealna na kanapkę, do porannego omletu czy jako składnik imprezowych
koreczków. Smakuje zawsze i w każdym połączeniu.
Składniki:
4 jajka
ulubiona wędlina
u mnie pyszna kiełbasa Żywiecka Łuków
po kawałku
kolorowych papryk pokrojonych w drobną kosteczkę
3-4
pomidorki koktajlowe, pokrojone w mniejsze kawałki
posiekany szczypiorek
posiekany koperek
pieprz czarny
mielony
sól do smaku
woreczek na
mrożonkę najlepiej na suwak
Przygotowanie:
Do woreczka
wlać rozkłócone jajka, dodać do nich wszystkie ulubione dodatki, sól oraz
pieprz.
Wymieszać,
zamknąć woreczek i umieścić go w garnku z gotującą się wodą.
Omlet
gotować w zależności czy lubimy luźny środek 15 minut jeśli chcemy podać w
śniadaniowych porcjach/plastrach gotować 20minut.
Po tym
czasie wyjąć omlet z woreczka, pokroić na porcje i smacznie zajadać
ale super pomysł :)
OdpowiedzUsuńPolecam, fajna sprawa :) A do tego bardzo smaczne, pozdrawiam serdecznie
UsuńSuper ,jeszcze takiego nie robiłam.
OdpowiedzUsuń:)
Usuń