Przygotowując
jakąś potrawę czy danie zazwyczaj sięgamy po ulubione, sprawdzone wcześniej
produkty. Też tak mam ten sam groszek, ta sama kukurydza czy majonez.
Przygotowując sałatkę miałam okazję użyć mieszanki groszek-kukurydza z firmy Jamar i miło się zaskoczyłam. Smak i konsystencja, chrupkość bez zarzutu.
Idealnie wpasowały się w moją sałatkę.
Składniki:
2sztuki makaronu z „zupek chińskich”
1 puszka mieszanki groszku z kukurydzą Jamar
30dag ulubionej wędliny
kawałek białej części pora
1 czerwona papryka
1 ogórek zielony
4-5 małych ogórków konserwowych
2 twarde pomidory średniej wielkości
3-4 jajka na twardo/ opcjonalnie
majonez
natka pietruszki
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron pokruszyć do miski. Warzywa drobno pokroić, wędlinę w kostkę
dodać do suchego makaronu, groszek z kukurydzą odsączyć. Dodać majonez, przyprawy
oraz posiekaną natkę pietruszki. Odstawić na około 1 godzinkę do schłodzenia do
lodówki. Po czym przemieszać jeszcze raz sałatkę, bo może się okazać, że trzeba
dodać jeszcze majonezu ze względu na dodanie suchego makaronu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz