środa, 21 września 2016

Sałatka z zupkami chińskimi




Przygotowując jakąś potrawę czy danie zazwyczaj sięgamy po ulubione, sprawdzone wcześniej produkty. Też tak mam ten sam groszek, ta sama kukurydza czy majonez. Przygotowując sałatkę miałam okazję użyć mieszanki groszek-kukurydza z firmy Jamar i miło się zaskoczyłam. Smak i konsystencja, chrupkość bez zarzutu. Idealnie wpasowały się w moją sałatkę.

 Składniki:

2sztuki makaronu z „zupek chińskich”
1 puszka mieszanki groszku z kukurydzą  Jamar
30dag ulubionej wędliny
kawałek białej części pora
1 czerwona papryka
1 ogórek zielony
4-5 małych ogórków konserwowych
2 twarde pomidory średniej wielkości
3-4 jajka na twardo/ opcjonalnie
majonez
natka pietruszki
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Makaron pokruszyć do miski. Warzywa drobno pokroić, wędlinę w kostkę dodać do suchego makaronu, groszek z kukurydzą odsączyć. Dodać majonez, przyprawy oraz posiekaną natkę pietruszki. Odstawić na około 1 godzinkę do schłodzenia do lodówki. Po czym przemieszać jeszcze raz sałatkę, bo może się okazać, że trzeba dodać jeszcze majonezu ze względu na dodanie suchego makaronu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz