wtorek, 6 września 2016

Szybkie ciasteczka ryżowe





Kruche i bardzo smaczne ciasteczka. Przygotowałam je z marmoladą od firmy Jamar. Doskonale się do nich nadaje. Lekko kwaskowy smak, zwarta konsystencja bardzo dobrze przełamuje słodycz ciasteczek.

Składniki:

250g kleiku ryżowego, naturalnego
3 jajka
200g margaryny do pieczenia
¾ szklanki cukru
6 łyżek wiórków kokosowych
Łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Wszystkie składniki oprócz marmolady wymieszać razem, ugnieść ciasto. Ciasto będzie dość lepkie. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć i zrobić wgłębienie gdzie po upieczeniu ułożymy marmoladę. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w 190stopniach






2 komentarze:

  1. Wyglądają smakowicie, ale niestety ciasteczka z margaryną na diecie odpadają u mnie :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasteczka bardzo proste w przygotowaniu, na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń