Kruche
i bardzo smaczne ciasteczka. Przygotowałam je z marmoladą od firmy Jamar. Doskonale
się do nich nadaje. Lekko kwaskowy smak,
zwarta konsystencja bardzo dobrze przełamuje słodycz ciasteczek.
Składniki:
250g
kleiku ryżowego, naturalnego
3
jajka
200g
margaryny do pieczenia
¾
szklanki cukru
6
łyżek wiórków kokosowych
Łyżeczka
proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Wszystkie
składniki oprócz marmolady wymieszać razem, ugnieść ciasto. Ciasto będzie dość lepkie.
Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć i zrobić
wgłębienie gdzie po upieczeniu ułożymy marmoladę. Ciastka układać na blaszce
wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w 190stopniach
Wyglądają smakowicie, ale niestety ciasteczka z margaryną na diecie odpadają u mnie :(
OdpowiedzUsuńCiasteczka bardzo proste w przygotowaniu, na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuń