Składniki:
2
szt. pojedyncze filety z piersi kurczaka
1
łyżka majonezu
1
łyżka ketchupu pikantnego
1
łyżeczka kurkumy
1
jajko
4-5
łyżek mąki kukurydzianej
pół
szklanki tartego na małych oczkach sera żółtego
pół
szklanki startej na małych oczkach surowej marchewki
pieprz
czarny mielony, odrobina soli lub vegetty
Opcjonalnie:
posiekany szczypiorek, natka pietruszki lub świeża kolendra
Przygotowanie:
Przygotowane
filety bardzo drobno pokroić w kosteczkę, dodać pozostałe produkty, przyprawy, wymieszać.
Powstałą
masę nabierać łyżką i wykładać na dobrze rozgrzany olej, smażyć na złoty kolor.
W pierwszej fazie smażenia kotleciki nieco przyklejają się do patelni ale po
podważeniu już ładnie się smażą.
Kotleciki
są aromatyczne i bardzo soczyste.
Spróbuję zrobić ;)
OdpowiedzUsuńZachęcam, są bardzo smaczne :)
Usuń