wtorek, 25 października 2016

Makaron ze szpinakiem i kurczakiem w sosie serowym

Prosty i szybki sposób na pyszny obiad



Składniki:

1 filet z piersi kurczaka
1 średnia cebula
3-4 bryłki szpinaku w liściach, u mnie mrożony
150ml śmietany 30%
100g serek topiony śmietankowy
1 średni pomidor lub kilka koktajlowych
2 łyżki masła klarowanego do smażenia
pieprz, sól do smaku

Dodatkowo: ulubiony makaron

Przygotowanie:

Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno pokrojoną cebule, dodać pokrojony w kostkę filet. Chwilę razem podsmażyć, dodać szpinak. Następnie serek topiony. Na koniec dodać pokrojonego w kostkę pomidora (koktajlowe tylko na połowy) oraz śmietankę. Wymieszać i chwilę dusić do połączenia składników. Doprawić do smaku. Podawać z ulubionym makaronem .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz