Błyszczące, jędrne wiśnie
do deserów, gofrów, tostów a przy okazji pyszny sok.
Składniki:
3 kg wiśni
3 kg cukru
Wykonanie:
Wiśnie wydrylować, zasypać
połową ilości cukru, zostawić najlepiej przez noc w chłodnym miejscu.
Na drugi dzień zagotować i bardzo delikatnie zamieszać wiśnie.
Odlać większość soku i
zasypać ponownie wiśnie pozostałym cukrem po czym odstawić na kolejne kilka
godzin. Po tym czasie znów zagotować do całkowitego rozpuszczenia cukru, lekko
mieszając. Odlać część soku a wiśnie poukładać do słoiczków i pasteryzować
około 10 minut. Tak samo postąpić z sokiem, przelać do słoiczków lub buteleczek
i pasteryzować.
Heya excellent website! Does running a blog like this
OdpowiedzUsuńrequire a massive amount work? I've no expertise in coding however I had been hoping to start my own blog soon. Anyways, should you have any recommendations or techniques for new blog owners please share.
I know this is off topic nevertheless I simply wanted to ask.
Thanks a lot!