Delikatne, kremowo – owocowe. Idealne na drugie śniadanie lub popołudniową przekąskę.
Składniki:
Chleb tostowy
Serek u mnie mascarpone
ale równie dobrze może być każdy gęsty owocowy serek homogenizowany
Owoce u mnie porzeczka,
drylowane wiśnie , pokrojone na ćwiartki czereśnie. Ale super smakują z
jeżynami czy malinami.
2 jajka
1 łyżeczka jogurtu
naturalnego
3 łyżeczki wiórków
kokosowych
Cukier lub cukier
waniliowy, szczypta soli
Olej do smażenia
Wykonanie:
Z każdej kromeczki chleba
odciąć skórkę po czym dokładnie rozwałkować. Następnie posmarować serkiem
ułożyć na nim owoce, ja lekko posłodziłam i zrolować roladkę, którą moczymy we
wcześniej przygotowanym jajku z jogurtem,
wiórkami, szczyptą soli i cukru.
Każdą smażyć na złoty
kolor na oleju. Aby nieco odchudzić tosty można również podpiec w piekarniku
w 180stopniach do zezłocenia.
Ale super tosty, i ta zielona sceneria.
OdpowiedzUsuńDziękuję :) A tosty fajne i można robić na wiele sposobów na słodko i wytrawnie :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńTostów na słodko jeszcze nie próbowałam!
OdpowiedzUsuń