środa, 20 lipca 2016

Owocowe tosty


Delikatne, kremowo – owocowe. Idealne na drugie śniadanie lub popołudniową przekąskę.

Składniki:
Chleb tostowy
Serek u mnie mascarpone ale równie dobrze może być każdy gęsty owocowy serek homogenizowany
Owoce u mnie porzeczka, drylowane wiśnie , pokrojone na ćwiartki czereśnie. Ale super smakują z jeżynami czy malinami.
2 jajka
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
3 łyżeczki wiórków kokosowych
Cukier lub cukier waniliowy, szczypta soli
Olej do smażenia

Wykonanie:
Z każdej kromeczki chleba odciąć skórkę po czym dokładnie rozwałkować. Następnie posmarować serkiem ułożyć na nim owoce, ja lekko posłodziłam i zrolować roladkę, którą moczymy we wcześniej przygotowanym jajku  z jogurtem, wiórkami, szczyptą soli i cukru.
Każdą smażyć na złoty kolor na oleju. Aby nieco odchudzić tosty można również podpiec w piekarniku w 180stopniach do zezłocenia.






3 komentarze:

  1. Ale super tosty, i ta zielona sceneria.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję :) A tosty fajne i można robić na wiele sposobów na słodko i wytrawnie :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Tostów na słodko jeszcze nie próbowałam!

    OdpowiedzUsuń