piątek, 8 kwietnia 2016

Flaczki z boczniaków






Składniki

1 duża marchewka
1 pietruszka-korzeń
Pół małego selera
1 opakowanie boczniaków – 250g
Pół łyżeczki koncentratu pomidorowego, olej do smażenia
bulion warzywny około 1litr( może być również bulion mięsny), przyprawa do flaczków
ziele angielskie, pieprz biały, imbir, gałka muszkatołowa, sól, majeranek, słodka papryka
Opcjonalnie mąka, jeśli chcemy zagęścić zupę.


Przygotowanie:

Warzywa pokroić na zapałkę i dusić na oleju ok.10-15min. Boczniaki umyć, pokroić w paseczki i dodać do warzyw. Podlać bulionem, dodać przyprawy według uznania smakowego. Razem gotować ok.20min.
W razie potrzeby zagęścić.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz