wtorek, 19 kwietnia 2016

Muszle ze szpinakiem



Idealne danie na obiad lub ciepłą kolację a także ciepła przekąskę gdy wpadną goście.



Składniki:

300g Makaron typu Conchiglioni Rigati – duże muszle
500g Szpinaku może być mrożony- liście
2 małe ząbki czosnku
4 kulki mozzarelli
1 kartonik pomidorów krojonych z czosnkiem i oliwą Pudliszki
Sól, pieprz, ulubione zioła do smaku
Oliwa

Wykonanie:

Makaron ugotować al dente, z solą i oliwą.
Szpinak wrzucić na rozgrzaną oliwę, doprawić sola, białym pieprzem i czosnkiem. Może być też szpinak mrożony -liście, który wcześniej odmrozić na sicie aby pozbyć się nadmiaru wody. Ser mozarella pokroić w kostkę i wymieszać z przestudzonym szpinakiem. Pomidory z kartonika zblendować, powstały sos wlać do naczynia żaroodpornego na nim ułożyć wypełnione masą szpinakową muszle, i zapiec w piekarniku ok 20minut w 180 stopniach.

  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz