Idealne
danie na obiad lub ciepłą kolację a także ciepła przekąskę gdy wpadną goście.
Składniki:
300g
Makaron typu Conchiglioni Rigati – duże muszle
500g Szpinaku może być mrożony- liście
2 małe ząbki czosnku
4 kulki mozzarelli
1 kartonik pomidorów krojonych z czosnkiem i oliwą Pudliszki
500g Szpinaku może być mrożony- liście
2 małe ząbki czosnku
4 kulki mozzarelli
1 kartonik pomidorów krojonych z czosnkiem i oliwą Pudliszki
Sól,
pieprz, ulubione zioła do smaku
Oliwa
Oliwa
Wykonanie:
Makaron
ugotować al dente, z solą i oliwą.
Szpinak
wrzucić na rozgrzaną oliwę, doprawić sola, białym pieprzem i czosnkiem. Może być
też szpinak mrożony -liście, który wcześniej odmrozić na sicie aby pozbyć się nadmiaru
wody. Ser mozarella pokroić w kostkę i wymieszać z przestudzonym szpinakiem.
Pomidory z kartonika zblendować, powstały sos wlać do naczynia żaroodpornego na
nim ułożyć wypełnione masą szpinakową muszle, i zapiec w piekarniku ok 20minut
w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz