Delikatny o orzeźwiającym smaku serniczek na pewno przypadnie do gustu nie jednej osobie.
Składniki:
500g sera białego w wiaderku
3 szt. śmietany do ubijania w proszku Śnieżka
1 i 1/2 szkl. śmietanki 30%
125g cukru pudru oraz 2 łyżeczki cukru waniliowego
500ml l gorącej wody
Biszkopty lub herbatniki na spód ciasta
2 szt. ulubione galaretki u mnie cytrynowa
3 szt galaretki z pianką cytrynowe z Winiar na górę ciasta
3 szt. śmietany do ubijania w proszku Śnieżka
1 i 1/2 szkl. śmietanki 30%
125g cukru pudru oraz 2 łyżeczki cukru waniliowego
500ml l gorącej wody
Biszkopty lub herbatniki na spód ciasta
2 szt. ulubione galaretki u mnie cytrynowa
3 szt galaretki z pianką cytrynowe z Winiar na górę ciasta
Wykonanie:
2 zwykłe galaretki rozpuścić w gorącej wodzie,
odstawić do wystudzenia.
Ser utrzeć razem z cukrem pudrem na gładką masę.
Śnieżki ubić ze śmietaną i połączyć z serem. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać
wystudzoną galaretkę. I znów dokładnie wymieszać.
Ciastka wyłożyć na blaszce o wymiarach 35x25 cm.
Gotową masę wylać na ciastka. Na wierzchu wylać galaretkę z pianką. Do masy
serowej można dodać owoce, u mnie pokrojone brzoskwinie. Schłodzić najlepiej
przez noc. Pyszność
Wspaniały serniczek :)
OdpowiedzUsuńPolecam go przygotować, bardzo smaczny :)
OdpowiedzUsuń