piątek, 1 kwietnia 2016

Delikatny serniczek z galaretką


Delikatny o orzeźwiającym smaku serniczek  na pewno przypadnie do gustu nie jednej osobie.







Składniki:


500g sera białego w wiaderku

3 szt. śmietany do ubijania w proszku Śnieżka

1 i 1/2 szkl. śmietanki 30%

125g cukru pudru oraz 2 łyżeczki cukru waniliowego

500ml l gorącej wody

Biszkopty lub herbatniki na spód ciasta

2 szt. ulubione galaretki u mnie cytrynowa

3 szt galaretki z pianką cytrynowe z Winiar na górę ciasta


Wykonanie:

2 zwykłe galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do wystudzenia.
Ser utrzeć razem z cukrem pudrem na gładką masę. Śnieżki ubić ze śmietaną i połączyć z serem. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać wystudzoną galaretkę. I znów dokładnie wymieszać.
Ciastka wyłożyć na blaszce o wymiarach 35x25 cm. Gotową masę wylać na ciastka. Na wierzchu wylać galaretkę z pianką. Do masy serowej można dodać owoce, u mnie pokrojone brzoskwinie. Schłodzić najlepiej przez noc. Pyszność




2 komentarze: