czwartek, 28 kwietnia 2016

Sałatka z pierożkami tortellini




Składniki:

300g Tortellini u mnie z farszem mięsnym
1 puszka kukurydzy Dawtona
1 puszka zielonego groszku Dawtona
1 puszka czerwonej fasolki Dawtona
1 średni zielony ogórek
3-4 ogórki kiszone
Kawałek białej części pora
Ćwiartka czerwonej papryki
Majonez + jogurt naturalny typu greckiego po 3-4 łyżki
Pieprz, sól do smaku

Przygotowanie:

Pierożki ugotować wg przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu zahartować aby zapobiec sklejaniu się. Ogórki zielony oraz kiszone obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę. Tak samo pokroić paprykę. Por pokroić bardzo drobno. Warzywa z puszek odcedzić na sicie i wrzucić do miski razem z pierożkami i pozostałymi warzywami. Można również dodać szczypiorek czy natkę pietruszki a nawet posiekane jajko ugotowane na twardo. Tylko od nas zależy jakich składników użyjemy. Całość wymieszać z majonezem połączonym z jogurtem i przyprawić do smaku. Przed podaniem schłodzić.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz