Składniki:
300g Tortellini u
mnie z farszem mięsnym
1 puszka
kukurydzy Dawtona
1 puszka
zielonego groszku Dawtona
1 puszka
czerwonej fasolki Dawtona
1 średni
zielony ogórek
3-4 ogórki
kiszone
Kawałek białej
części pora
Ćwiartka czerwonej
papryki
Majonez +
jogurt naturalny typu greckiego po 3-4 łyżki
Pieprz, sól
do smaku
Przygotowanie:
Pierożki
ugotować wg przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu zahartować aby zapobiec
sklejaniu się. Ogórki zielony oraz kiszone obrać ze skórki i pokroić w drobną
kosteczkę. Tak samo pokroić paprykę. Por pokroić bardzo drobno. Warzywa z
puszek odcedzić na sicie i wrzucić do miski razem z pierożkami i pozostałymi
warzywami. Można również dodać szczypiorek czy natkę pietruszki a nawet
posiekane jajko ugotowane na twardo. Tylko od nas zależy jakich składników
użyjemy. Całość wymieszać z majonezem
połączonym z jogurtem i przyprawić do smaku. Przed podaniem schłodzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz