Składniki:
1 szt.
podwójny filet z kurczaka
2 szt. zupa francuska cebulowa Knorr
250 ml. śmietany 30%
1 szt. serek (bloczek )topiony z ziołami Hochland
olej do smażenia
pieprz mielony, natka pietruszki
Sos sojowo-grzybowy TaoTao
2 szt. zupa francuska cebulowa Knorr
250 ml. śmietany 30%
1 szt. serek (bloczek )topiony z ziołami Hochland
olej do smażenia
pieprz mielony, natka pietruszki
Sos sojowo-grzybowy TaoTao
średnio
na 4 gotowe kawałki mięsa 1 serek
Wykonanie:
Filet przekrawamy w poprzek na długość, delikatnie rozbijamy tłuczkiem.
Każdy kawałek oprószamy pieprzem ( nie solimy!!! )od wewnętrznej strony posypujemy posiekaną natką pietruszki. Na każdym układamy po kawałku serka i zawijamy w zgrabne roladki, lekko dociskając. Zupę cebulową wysypujemy na tackę, zrolowane roladki obtaczamy w sproszkowanej zupie. Układamy roladki na rozgrzanym oleju, smażymy na złoty kolor w między czasie każdą roladkę skrapiamy sosem sojowo-grzybowym( tylko dla uzyskania koloru). Podsmażone roladki zalewamy śmietanką, na patelni gdzie się smażyły lub przełożyć roladki
do wyższego garnka. Wtedy śmietankę wlać na patelnię i przelać do roladek by zebrać smak. Zmniejszamy gaz i dotujemy na małym ogniu ok.15 minut mieszając od czasu do czasu. Pilnujemy aby sos nie wrzał. Po tym czasie roladki i sos gotowy.
Moja
propozycja podania z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej.
super przepis; robię je już kolejny raz;bardzo proste w wykonaniu a bardzo smaczne; zupę cebulową już stosowałam jako dodatek do przypraw- nigdy do obtaczania; bardzo ciekawy efekt; polecam- proste i bardzo smaczne; dodam tyle, że po wystudzeniu je mrożę, co zupełnie nie wpływa później na walory smakowe
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za tak miły komentarz, pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuń