Po 4 łyżki pokrojonej w
kostkę marchewki, groszku zielonego, ziemniaków oraz kukurydzy
3-4 grubsze plastry szynki
5jajek
6-7 łyżek majonezu z dodatkiem 3-4 łyżek sosu tatarskiego Develey
200 ml rosołu,
6 łyżeczek zwykłej żelatyny
5jajek
6-7 łyżek majonezu z dodatkiem 3-4 łyżek sosu tatarskiego Develey
200 ml rosołu,
6 łyżeczek zwykłej żelatyny
10 łyżek śmietany 30% -
36%
sól i czarny pieprz do smaku
sól i czarny pieprz do smaku
Wykonanie:
W gorącym rosole rozpuścić zwykłą żelatynę i pozostawić do lekkiego wystudzenia. Jeśli nie mamy rosołu można użyć żelatynę z przyprawami, która jest już przyprawiona. Śmietankę połączyć z sosem, mieszając połączyć z bulionem z żelatyną oraz warzywami.
Podłużną formę wyłożyć folią spożywczą, na dnie ułożyć gotowane jajka, zalać przygotowaną masą, wstawić do lodówki do stężenia. Moja siedziała w lodówce przez noc. Po wyjęciu z lodówki ułożyć na półmisku i dowolnie udekorować.
Zamiast szynki równie dobrze można użyć wędzonego łososia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz